keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Teesi 3: Vihreä koti virkistää

Yhä suurempi määrä perheitä elää köyhyysrajan alapuolella. Ihmisiä syrjäytyy. Vanhustenhoito on surkeassa jamassa. Nuorisotyöttömyys kasvaa. Palvelut karkaavat kauas kasvukeskuksiin.

Nämä asiat eivät tapahdu "tuolla jossain niille toisille" vaan ovat arkipäivää ihan tässä meillä, naapurissa, lapsillamme, vanhemmillamme. En halua yhtään väheksyä näiden asioiden tärkeyttä, päinvastoin. Ihmisen perustarpeet täytyy tyydyttää ensisijaisesti.

Kuitenkin haluaisin tarkastella asioita myös vähän toisenlaisesta näkökulmasta. Uskon nimittäin, että ihminen on onnellisempi eläessään virikkeellisessä, osallistavassa, yhteisöllisessä ja jopa kauniissa ympäristössä. Uskon, että hyvät asiat, ajatukset ja aikeet keräävät luokseen lisää positiivista ja vaikuttavat kokonaisvaltaisesti myös epäkohtiin elämässä. Pienilläkin asioilla (suurten lisäksi) voi olla merkittäviä seurauksia. Tai vaikkei olisikaan niin ei niistä varmaankaan haittaakaan ole. Ystävällinen sana tai hymy voi pelastaa vastaantulijan huonon aamun. Tuttujen lasten hoitaminen kerran kuussa voi edesauttaa yksinhuoltajan jaksamista. Päiväkotiryhmän lauluvierailut vanhainkotiin voi tuoda aurinkoa monen ihmisen päivään. Kylän roskien keräys talkoot tai leikkipuiston kunnostus voivat olla todellisia yhteishengen kasvattajia ja ympäristön viihtyvyyden lisääjiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti