keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Teatterisynttärit

Esikoiseni täytti maanantaina 8-vuotta. Kääk! Miten voinkaan olla noin ison, ihanan ja ihmeellisen ihmisen äiti?

Kuten monet tietävät, en ole erityisemmin hoplopsynttäripersoona eli yritän keksiä aina jotain hiukan persoonallisempaa (mutta helppoa ja edullista) lapsieni juhliin. Vuosi sitten retkeiltiin Piitun kanssa suolla synttäreiden kunniaksi ja tänä vuonna hän tarttui ideaani teatterisynttäreistä. Niinpä otin yhteyttä Orimattilan Teatteriin ja kyselin mahdollisuutta päästä juhlaväen kanssa valitsemaan mieluisat asut puvustamosta Kehräämöllä ja sen jälkeen ohjattuun teatterityöpajaan. Nopea vastaus näytti vihreää valoa ja kun saimme ihanan Selman vetämään työpajan ja tilat vielä Kehräämöltä MLL:ltä niin "synttärikonsepti" oli selvä. Kuukauden päivät Piitu-parka laski päiviä ja rustaili kutsuvieraslistaa uuteen uskoon.

Lopulta juhlapäivä koitti ja ovet avautuivat teatterin lumottuun maailmaan. Itsellenikin puvustamo oli elämys ja tuntui jälleen upealta todeta, että jokin noin mahtava ja taianomainen paikka sijaitsee aivan naapurissa, omassa pienessä kotikaupungissamme. Pitkällisen valikoimisen jälkeen kaikille löytyi mieluisat asut ja MLL:n tilat valtasivat joukko hiiriä, prinsessoja, merirosvoja muita satunnaisia hahmoja. Kaikki heittäytyivät hienosti mukaan ja aikuisetkin saivat kerrankin luvan kanssa hahmonsa varjolla leikkiä lasten kanssa.

Kiitos Orimattilan Teatteri ikimuistoisesta syntymäpäivästä! Jos muita kiinnostaa vastaavanlaiset juhlat niin rohkeasti vain yhteyttä teatteriin. Vinkkinä sanottakoot, että asujen valitsemiseen ja pukeutumiseen kannattaa varata tarpeeksi aikaa, puvustamo on oikea aarreaitta...

"Arrff!" (suom. Lämpimin terveisin Rouva Kapteeni Koukkunen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti