keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Hajatuksia ja hampaan menetys

Pitäisi kirjoittaa Heinämaan koulusta mutta sen säästän pääsiäislomalle. Nyt asiaa lapsen suusta ja siitä heränneitä pohdintoja eiliseltä.

Vein Rillaa (6v) kaverinsa kanssa taidekouluun (jo pelkästään taidekoulusta ja sen kohtalosta voisin kirjoittaa monta sivua, mutta säästettäköön sekin toiseen kertaan) kun tytöt alkoivat spontaanisti kertoa päivän kokemuksestaan. He olivat osallistuneet päiväkodin kanssa seurakunnan järjestämälle pääsiäispolulle (tai vastaavalle). Tarkkuudella, jolla vain alle kouluikäinen lapsi osaa, he vuorotellen kertoivat yksityiskohtaisesti retkestään, kuulemastaan ja kokemastaan. Miten

siellä oli se Jeesus ja se oli siunannut niitä murusia ja se oli toivonut että se kuolisi se Jeesus, tai ne muut kuuli kun se Jeesus sanoi, että se haluaa kuolla, koska se isi oli... no emmä muista miksi sen isi oli halunnut sen kuolla mutta sit siellä oli sen Jeesuksen hauta, mutta se ei ollutkaan kuollut vaan lentänyt (toinen korjasi että noussut), siis NOUSSUT sieltä haudastaan ja sit ne tädit antoi meille keksiä ja ne oli niitä Jeesuksen siunaamia murusia.

Ja sitten ne tädit pyysi sanomaan kotona vanhemmille, että pitäisi tulla käymään useammin sinne kirkkoon niin saa kuulla miten tämä tarina, eikun kertomus, jatkuu.

Ja tähän päästyämme olimmekin onneksi taidekoulun pihassa ja tytöt kirmasivat sisään. Rilla ei kuulu kirkkoon. En ole kieltänyt hänen osallistumista seurakunnan järjestämiin juttuihin. Lapsihan kokisi sen rangaistuksena, jos hänen pitäisi erikseen jäädä pois tarinapoluista tai lasten laulutuokioista (kirkossa). Arvostan seurakunnan lapsityötä ja päiväkoti on ihan paras (heillä on mm. nyt menossa "Hui Kauhistus"-teema, joka on ihan mieletön) mutta kyllä tuossa kuviossa nyt joku tökkää. Varsinkin tuossa viimeisessä lauseessa. Ei herätä ihastusta tässä ev. lut. uskontoon kuulumattoman perheen äidissä, että hänen 6-vuotias lapsensa on värvätty usuttamaan vanhemmat kirkkoon, että lapsi saisi kuulla tarinan "Jesus Part II".

PS: Meinasi unohtua otsikon jälkimmäinen osa. Eli tänään jatkan elämääni yhtä poskihammasta keveämpänä. Jo lähes kuukausi sitten huomasin paukaman ikenessäni ja soitin samantien hammashoitoon. Arvelivat kyseessä olevan juurihoitoa vaativa hammas, joka on tulehtunut ja tehnyt märkivän pesän ikeneen. Ajan hammaslääkärille sain 2,5kk päähän. Kun hämmennyin, että märkivä paise suussani ei aiheuta toimenpiteitä kiireemmällä aikataululla vastaus oli, että kyllä se olisi hyvä hoitaa aikaisemmin, joten mene yksityiselle. Eipä siinä sitten mitä, varasin ajan yksityiselle, sekin meni parin viikon päähän. Tänään aika lopulta oli ja röntgenkuvat paljastivat, että märkä oli ylettynyt kaikkialle hampaan ympärille, joten mitään muuta ei ollut tehtävissä kuin hampaan poisto. Poistuin paikalta lähes 100 euroa ja yhtä hammasta kepeämpänä poski turvoksissa verta sylkien. Jos olisin odottanut toukokuun loppuun kunnallista lääkäriaikaa, olisinkohan selvinnyt pelkällä hampaan poistolla?


3 kommenttia:

 1. http://reilupaivakoti.fi/ on hanke jossa ideana on että vanhempien ei tarvitsisi valita laittaako lapsen sinne oman uskon ja elämänkatsomuksen vastaiseen toimintaan vai erotetaanko lapsi omasta ryhmästä. Ja tervetuloa http://www.mahdollisuuksientori.fi/paikkakunnat/lahti Lahden mahdollisuuksien torille, siellä mukana mm. Lahden vapaa-ajattelijat ja mukana paljon materiaalia mm. reilusta päiväkodista. Olen niin samoilla linjoilla asiasta kanssasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, enpä tuosta hankkeesta ollut kuullutkaan! Ja ehdottomasti Mahdollisuuksien Torilla tavataan, olen siellä kapuaja-kaverin kanssa Kapua-asialla myös =)

   Poista
 2. Tulin haastamaan :)
  http://eioopakkojoseitaho.blogspot.fi/2014/04/faktoja-ja-vastauksia.html

  VastaaPoista