sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Än Yy Tee NYT!

Maanantaina 14.1.2013 kokoontui uusi valtuusto, johon minäkin kuulun, ensimmäisen kerran. Onneksi olin jo kahdesti viime vuoden puolella ollut lehterillä seuraamassa kokouksia, joten proseduuri ei ollut ihan niin vieras. Itseäni rohkaistakseni valistin kuitenkin päälleni voimauttavan Madonnan MDNA-kiertueen paidan jakkuni alle. Ei edes piilorock mut hiukan piti poiketa tumma puku -linjasta.

Varsinaista valtuustoa edelsivät luottamuspaikkaneuvottelut sekä valtuustosopimuksen muotoilu samassa neuvotteluporukassa. Hommat oli valmisteltu paikkajaon osalta tuohon mennessä jo jotakuinkin valmiiksi eli sen puolesta ei tullut sen ihmeempää keskustelua. Vihreille tuli lopulta seuraavat paikat:

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta: Saara Paajanen
Keskusvaalilautakunta: Selma Palo-Kiuru
Yhteiskoulun ja Erkko-lukion johtokunta: Minna Koistinen

Vähän laihemmaksi jäi määrä kuin toivoin mutta parempi kuin ei mitään. Ja naispaikoille ei suoranaisesti ollut tunkua eli tärkeintä, että noihin löytyi hyvät ihmiset hoitamaan tehtäviä.

Olin varautunut pitkään kokoukseen ja sanonut tytöille lähtiessä, että tulen kun Velma on jo nukkumassa. Kokous kestikin huikeat 35 minuuttia ja kotona minua odottivat kommentit: "Miten sä jo nyt tulit, ei Velmakaan vielä nuku?!". Joskus näinkin.

Sain viereeni samaan "pulpettiin" valtuuston nuorimman jäsenen, joka pääsi ympäristölautakuntaan. Toivottavasti meille synkkaa ja vaihdetaan lautakuntakuulumisiakin aktiivisesti. Pöydällä odotti paperinivaskan lisäksi kaksi kunnon opusta, joista toisessa on jopa minun silmään erittäin pientä kirjasinkokoa olevaa, painavaa tekstiä. Pitäisi tutustua, kunhan aika riittäisi.

Mutta nyt on siis valtuustokausi korkattu! Melko yksinäinen olo siellä salissa oli yhden hengen valtuustoryhmällä mutta kai mie sieltä kavereitakin saan neljän vuoden aikana =)2 kommenttia:

  1. Joko painavaa asiaa sisältävät kirjat on plärätty? T. Valtuuston nuorin jäsen ;)

    VastaaPoista
  2. Heips vieruskaveri =) Tunnustan: ei ole vielä ihan puhki opuksia opiskeltu... Sinikantisen aloitin, on hyvää iltalukemista =D

    VastaaPoista